środa, 24 lipca 2013

Walka na talerzu – OSTATECZNE STARCIE – podsumowanie



Przez ostatnie kilka dni prezentowałyśmy Wam najbardziej popularne, niezbyt udane, połączenia pokarmów, które mają niekorzystny wpływ na nasze zdrowie. Dzisiaj postanowiłyśmy przedstawić Wam podsumowanie pokarmowych duetów, których należy unikać, albo przynajmniej nie stosować ich zbyt często…







POKARMOWY DUET

WPŁYW NA ZDROWIE
POMIDOR + OGÓREK
=
Straty witaminy C
POMIDOR + BIAŁY SER
=
Obciążenie stawów i bolesne dolegliwości
HERBATA + CYTRYNA
=
Zwiększone ryzyko choroby Alzheimera
HERBATA + CIASTO DROŻDZOWE
=
Straty witaminy B1
CZERWONE WINO + CZERWONE MIĘSO
=
Ryzyko anemii (mniejsza przyswajalność żelaza)
GRZYBY + ALKOHOL
=
Poważne zatrucia i dolegliwości trawienne
RYBY + OLEJ SŁONECZNIKOWY
=
Ograniczenie korzystnego wpływu kwasów omega-3
WĘGLOWODANY + TŁUSZCZE
=
Zagrożenie dla idealnej sylwetki
SER + MIĘSO
=
Ograniczenie wchłaniania cynku z mięsa
ALKOHOL + WARZYWA
=
Ograniczenie wchłaniania witaminy B1
ZIEMNIAKI + JAJA
=
Ograniczenie przyswajania wapnia i żelaza z jaj
SER + NASIONA STRĄCZKOWE
=
Ograniczenie wchłaniania wapnia z serów
KAWA + MLEKO
=
Problemy trawienne

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Blogger Gadgets